Boek

Rembrandt raakt de kern van compassie

DIT BOEKJE IS GESELECTEERD VOOR DE REIZENDE TENTOONSTELLING EN CATALOGUS VAN MOOI MARGINAAL 2018|2019

Naar aanleiding van de prent Bedelaar, zittend tegen een heuveltje schreef Henk-Jan Hoefman een essay over Rembrandt en compassie. Hij won hiermee de derde prijs bij een wedstrijd van Leiden Compassiestad. Het essay verscheen in de inspiratiekrant van de Beweging van Barmhartigheid én hij wilde er graag een klein boekje, precies ter grootte van de ets, van maken om mensen cadeau te doen.

 

De ontwerp- en productiefase

        

       

 

De tekst is in de vorm van een leporello gegoten. Hierdoor kun je het bladerend lezen maar ook helemaal uittrekken. Of zigzaggend neerzetten met de mooiste quote naar voren. De cover is gezeefdrukt op dik karton. Het boekje wordt beschermd door een vilten omslag, omwikkeld met henneptouw.

 

Cover en binnenwerk

 

Credits

© 2019 tekst Henk-Jan Hoefman; foto ets Rijksmuseum; vormgeving & productie Angelique Kleijne; letter Arno Pro; papier Freelife Cento White (binnenwerk) en Macho Keith 1.8 (cover); overig materiaal gemêleerd grijs vilt en henneptouw (stofomslag); zeefdruk Spant Zeefdruk